2003. április 10.


A képviselő-testületi ülések időpontja: minden hónap második csütörtök 9 óra

Határozatok:

A kispesti önkormányzat képviselő-testülete
- Rendeletet alkotott a testület Kispest Önkormányzatának 2002. évi zárszámadásáról.
- Elfogadta a képviselő-testület a kerületi rendőrkapitányság 2002. évi munkájáról szóló beszámolót. A kapitányság beszámolója szerint az elmúlt évben összességében csökkent a kerületben a bűncselekmények száma, és a kapitányság felderítési mutatói is pozitívan változtak az előző évi helyzethez képest, növekedett azonban a személygépkocsi lopások száma.
- Elfogadta a testület a kerületi Tűzoltóparancsnokság 2002. évi munkájáról szóló beszámolót.
- Rendeletet alkotott a képviselő-testület a kerületi építészeti-műszaki tervtanács létrehozásáról és működésének rendjéről. A tervtanács a Kispest területére benyújtott építési engedélyezési tervek szakmai véleményezését fogja végzi.
- Módosította a testület Kispest Önkormányzatának a lakáscélú önkormányzati támogatásokról szóló rendeletét.
- Elfogadta a testület a Kispesti Egészségügyi Intézet 2002. évi munkájáról szóló beszámolót.
- Elfogadta a testület a "Mondj nemet!" drogprevenciós program 2002. évi munkájáról szóló beszámolót, és köszönetét fejezte ki a KMO vezetésének.
- Jóváhagyta a képviselő-testület 5 iskola-ifjúsági védőnői státusz kialakítását a Védőnői Szolgálat struktúrájában.
- A képviselő-testület úgy döntött, hogy a Pesti Waldorf Pedagógiai Egyesületnek a Vécsey utca 9-13. szám alatti ingatlan bérletére vonatkozó bérleti szerződését 2028. augusztus 31-ig módosítja.
- Egyetértett a testület azzal, hogy a "Lakásért életjáradék, lakás előtakarékosságért" rendszer kezelői tevékenységének ellátására az OMEGA Kht-val kötött együttműködési szerződést módosítsák. Így a továbbiakban Kispest Önkormányzatát Steinerné dr. Török Katalin polgármester képviseli, az életjáradéki és előtakarékossági szerződések ellenjegyzésére pedig Vinczek György alpolgármester jogosult.

- Visszavonta a képviselő-testület az 589/2002.(VII.2.) Ökt. határozatát, és megbízta a Kispesti Garázs és Parkoló Üzemeltető Kft-t, hogy a kezelésében lévő garázsok bérleti díjemelést saját hatáskörében, a garázsbérleti szerződésben meghatározott korlátok között hajtsa végre.

 

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |