2003. március 13.


A képviselő-testületi ülések időpontja: minden hónap második csütörtök 9 óra

Határozatok:

- A képviselő-testület 18 igen szavazattal (7 ellenszavazat mellett) elfogadta Kispest Önkormányzatának 2003. évi költségvetésről szóló rendeletét. A korábbi három osztatú költségvetés (működés, fejlesztés, vagyoni típusú) ettől az évtől két részből áll, működési és fejlesztési bevételből, kiadásból, így egyszerűbbé és átláthatóbbá vált a büdzsé. A költségvetés bevételi és kiadási főösszegét 9,8 milliárd forintban határozták meg. Az önkormányzata idén több mint 300 millió forintot szán szociálpolitikai támogatásokra, és közel 200 millió forintot a városüzemeltetésre, ezen belül is a park- és útfenntartásra. A Templom tér korszerűsítésére 30 millió forintot, az Egészségügyi Intézet felújítására és műszerfejlesztésére 78 milliót, az oktatási épületek felújítására pedig 130 milliót fordít 2003-ban az önkormányzat.

- Módosította a képviselő-testület Kispest Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló rendeletét. E rendeletben határozzák meg többek között a polgármester, alpolgármesterek feladatait, az önkormányzat bizottságainak feladatköreit, működési rendjüket, döntési hatásköreiket, a képviselő-testület működési rendjét, a felszólalások és hozzászólások szabályait is. A rendelet értelmében például a testületi ülések előterjesztéseit és jegyzőkönyvét az ügyfélszolgálati irodán, a honlapon kivonatolva, valamint a polgármesteri hivatal képviselői irodáján el kell helyezni, és meg kell küldeni a kerületi, központi Szabó Ervin Könyvtár részére.

- Módosította a testület az egyes keretövezetekben gyakorolható tevékenységekről szóló önkormányzati rendeletet. A módosítás célja, hogy a környezetvédelmi szempontokat is figyelembe véve, lehetőség nyíljon az önkormányzat foglalkoztatáspolitikai szándékainak megfelelően munkahelyek létesítésére a keretövezetekben.

- Módosította a testület a Kispesti Rászorultak Megsegítésére Közalapítvány alapító okiratát, így a jövőben a Közalapítványt Finta Zsolt kuratóriumi tag fogja képviselni, a kuratórium elnöke pedig mint arról már korábban ülésen határoztak Vinczek György lett. Ugyancsak módosították a Kispest Közbiztonságáért Alapítvány alapító okiratát, melynek elnöke és képviselője Dr. Pella László lett.

- A képviselő-testület úgy dönt, hogy a polgármesteri hivatalban 5 önkormányzati főtanácsadói munkakört hoz létre: személyi titkár és kisebbségi tanácsadó, közgazdasági tanácsadó, jogi tanácsadó, vagyongazdálkodási tanácsadó és informatikai tanácsadói feladatok ellátására.

- A támogatta a testület, hogy a fővárosi településszerkezeti terv módosításra kerüljön az alábbi területen: Vak Bottyán utca - Lehel utca - Ferihegyi repülőtérre vezető út és a Napközis tábor által határolt BKV terület IZ keretövezetből VK keretövezetbe kerüljön átsorolásra.

- A testület határozatában tudomásul vette, hogy a Széchenyi terv lakáspályázaton az önkormányzat részvétele visszautasításra talált, és korábbi határozatait e témában hatályon kívül helyezte.

- Egyetértett a képviselő-testület azzal, hogy a Városháza Okmányirodájának feladatbővítése miatti beruházási munkák finanszírozására támogatási pályázatot nyújtsanak be a Fővárosi Önkormányzathoz 10 millió forint összegben. A bővítésre azért volt szükség, mert 2003. március 3.-tól az útlevéllel kapcsolatos ügyintézés helyi hatáskörbe került.

- Egyetértett a testület a "Budapest Európáért" Nyilatkozat tartalmával és céljaival, mely szerint Budapest önkormányzatai elkötelezettek Magyarország európai uniós csatlakozása mellett.

- Eredménytelennek minősítette a testület az Üllői út 226-230. sz., valamint a Simonyi Zs. utca menti területekre kiírt pályázati eljárást. Az új pályázat kiírását ellenszavat és tartózkodás nélkül elfogadták.

- Elfogadta a testület a Kispesti Egészségügyi Intézet Otthoni Szakápolási Szolgálatának 2002. évi munkájáról szóló beszámolót.

 

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |