„Varázs-Világ” - Kiállítás az Árnyas Óvoda gyermekeinek munkáiból
Archív


2008. március 29–május 10.

A Wekerle-telep legkisebbjeinek hozzájárulása a centenáriumi ünnepségsorozathoz!

A Wekerlei Társaskör Egyesület felújított helyiségének (Kós Károly tér 10.) kiállítással és műsorral egybekötött ünnepélyes megnyitója március 29-én 17.00-kor.

Sok más helyszínnel, dologgal együtt, a Wekerlei Társaskör Egyesület helyisége is megszépül a Centenárium alkalmából, hogy a jövőben méltó környezetet biztosítson a különböző kiállításoknak, rendezvényeknek, valamint az itt folyó értekezleteknek, megbeszéléseknek, tárgyalásoknak.
Olyan programot kerestünk a WTE ünnepélyes megnyitójára, amely sokakat vonz, és lehetőséget, alkalmat nyújt egyrészt arra, hogy minél több ember megcsodálja a felújítás eredményét, másrészt arra, hogy szélesebb nyilvánosság előtt beszélgethessünk a Centenáriumra tervezett programokról.
Így született meg a döntés, hogy a Wekerlén három épületben működő Árnyas Óvoda gyermekeinek munkáiból szervezzünk kiállítást.  A telep legkisebbjei ezáltal átérezhetik, mennyire fontosak ők is ennek a csodálatos közösségnek. A nevelők a kiállításra való készüléskor beszélgettek a gyermekekkel szűkebb hazájukról, Wekerléről, mindig felhívva figyelmüket arra, hogy ők így járulnak hozzá a Centenáriumi Ünnepségsorozathoz!
…..és a gyerekek alkottak! Gyönyörű, mesebeli alkotások születtek, amelyek önmagukért beszélnek!
Amelyekért érdemes eljönni, és azoknak is megtekinteni, akiknek a gyermekei már kinőttek vagy még nem nőttek bele ezen intézményekbe, azoknak is, akiknek nincsenek (még) gyermekei, és azoknak is, akik még maguk is gyermekek. Mert, - higgyék el nekem, aki már láttam egy kis ízelítőt a munkákból, - van mit tanulnunk a kis művészektől… Valódi „Varázs-Világba” csöppen, aki eljön a kiállítás megnyitóra 2008. március 29-én, szombaton, 17 órakor és, hogy teljes legyen az élmény, a gyerekek műsorral kedveskednek a kiállításuk megnyitóján részvevő vendégeknek.
WTE
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |