Ünnepi program Wekerle Sándor születésének 160. évfordulója alkalmából
Archív


2008. november 14.

9.00 óra:  Móron, Wekerle Sándor szülőhelyén a Móri Önkormányzat a kispesti delegáció részvételével ünnepi ülést tart, amelyet koszorúzás követ.

13.00 óra: Budapesten, a  Fiumei  úti temetőben Wekerle Sándor sírjának megkoszorúzása a Móri Önkormányzat delegációjával közösen.

15.00 óra: Kispesten, a Kós Károly téren Wekerle Sándor első szabadtéri szobrának leleplezése, ünnepélyes felavatása – a szobor Péterfy László szobrászművész alkotása.
(ünnepi beszéd: Gajda Péter, Kispest polgármestere, köszöntő: Nagy Tamás, a Wekerlei Társaskör Egyesület elnöke, megemlékező beszéd: a Kós-család egy tagja, műsor: az Erkel iskola diákjai)

10.00-18.00 óra: A Magyar Posta kitelepül Wekerlére, a Wekerlei Társaskör Egyesület helyiségeibe, ahol a centenáriumi képeslapokat alkalmi bélyegzővel, és a Wekerle-szobor avatását megjelenítő pecséttel pecsételi le.

19.00 óra: Pesti Magyar Színház: „Wekerle 100” – ünnepi műsor közjogi méltóságok részvételével.
(fellépnek: Ghymes együttes, Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, a Százéves Magyar Szimfonikus Zenekar, a PásztoRock Társulat, a Wekerle-telepi Szent József kórus, Akusz Év, Jakab Csaba és mások)
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |