Wekerle-telepi akvarellek
Archív


2008. május 4–június 30.

Urmai Ungurán László művei

A megnyitó kezdete: 2008. május 4. 17.00
Köszöntőt mond: Nagy Tamás, a Wekerlei Társaskör Egyesület elnöke
A kiállítást megnyitja: Udvari Hajnalka wekerlei iparművész
Közreműködik: a Wekerle-telepi Szent József Plébánia Gyermekkórusa Tarnainé Benkő Orsolya vezetésével, valamint Csuhaj-Barna Rebeka, Gelencsér Fanni és Gelencsér Gábor.

A kiállítás hétvégenként 13-17 óra között tekinthető meg a Wekerle Étteremben (Pannónia út 15.)

„Édesapám (aki 6 éves koromban meghalt) még Ungurán (kun származás) néven látta meg a napvilágot. Amikor festek, "velem van", ezért szignálom képeim ezen a néven.
Az elmúlt 26 évben, mióta alkalmazott-grafikusként dolgozom, dekoratőrként, tervező grafikusként, reklámgrafikusként és saját arculattervező cégemben is – melyet 18 éve vezetek –, mindig előtérbe kellett helyeznem a megrendelők igényeit.
Három éve azonban felébredt régóta szunnyadó álmom: a festés – melynek alapjait (a szakma egyéb fogásaival egyetemben) Újhelyi Gábor mester, majd a Szegedi Tömörkény István Szakközépiskolában Szalai Ferenc és Pölös Endre tanáraim irányításával tanulhattam, …azóta is az általuk adott útravaló táplál. Számomra a festés jelenti azt a szellemi és szakmai szárnyalást, kitárulkozást, amikor a megrendelők pénztárcája nem dönthet.

Meggyőződésem: munkáimat ne a pályám ügyes dokumentálása, sokkal inkább az érdek nélküli befogadó közönség minősítse. S bár évekig vallottam, művészetre csak egy főiskolán "gyorsérlelt" kiválasztott ember alkalmas, lassan magam is elhiszem, hogy nincsenek bűvös, tanulható trükkök, nincsenek csodás módszerek, melyek jobban kifejezhetnék gondolataimat

– van a papír és vagyok én…             
(Urmai Ungurán László)
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |