Wekerlei Pódium: Egy este a Pászto-Rock Társulattal
Archív


2008. április 19.

Akusztikus gitár kísérettel részletek hangzanak el a társulat saját darabjából,
az „...És az Ige testté lett...”- ből, az István, a király, a Jézus Krisztus Szupersztár
és más ismert musical-ekből.

Belépődíj nincs!
Kezdés: 19.00 óra
Helyszín: a Munkás Szent József Közösségi Ház (Pannónia út 26., a római katolikus templom kertje)

A főleg gimnazista és egyetemista fiatalokból álló Pászto-Rock amatőr színtársulat 2005. tavaszán-nyarán alakult. “Szülőanyja” a wekerle-telepi római katolikus egyházközség, amelyhez tagjainak többsége tartozik. Az önerőből és adományokból működő együttes megalakulását elsősorban az "...És az Ige testté lett..." című rockopera színpadra vitele motiválta. Az úttörő jellegű darabot zeneszerzőként Almási Bálint jegyzi, a szöveg több tag munkája. A darab modern hangvételén keresztül elsősorban a fiatalokhoz és gyerekekhez szól, azonban a Szent Család valamint az események egyszerre lelki és történeti szempontú ábrázolásával, a hagyományos legendás elemek Biblia-hű lefestésével egyúttal a születéstörténet újraértelmezését is nyújtja. A társulat a 2005-ös megalakulása óta számos fellépésen van túl, rendszeres szereplője a wekerlei rendezvényeknek is. Természetesen a társulat tagjainak nagyrésze csak kedvtelésből, hobbiból űzi ezt a "mesterséget", de mindenki tudása legjavát adja, és ami még hiányzik technikai szempontból, azt pótolja a csapat hihetetlen nagy lelkesedése.
Ezen az esténe egy akusztikus, azaz “Unplugged” koncertre kerül sor, amelynek keretében részleteket hallhatunk az együttes saját darabjából az  "...És
az Ige testté lett..." - ből, valamint a Szörényi-Bródy szerző páros István, a király című rockoperájából. Emellett felcsendülnek számok Andrew Lloyd Webber Jézus Krisztus Szupersztár című darabjából és egy-két ismert musical-ből is.
WTE
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |